Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی هر اقدامی که در جهت کاهش سود سپرده‌ها انجام شود را مفید دانست و خاطرنشان کرد: اگر نرخ ارز ثابت بماند سود ماه‌شمار می‌تواند نقدینگی را کنترل کند.

وحید شقاقی ضمن مثبت خواندن سیاست جدید بانک مرکزی مبنی بر محاسبه ماه شمار سود سپرده‌ها گفت: بر اساس این الگو کمترین میزان موجودی حساب شما در طول ماه محاسبه شده و سود به آن تعلق می‌گیرد و این کار باعث می‌شود افراد در طول ماه کمتر به سپرده‌های خود دست بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس افزود: در گذشته که محاسبه سودها به صورت روزشمار بود، میانگین موجودی حساب افراد در طول ماه ملاک پرداخت سود بود اما تغییر این روند مانند ترمزی در مقابل خروج سپرده‌ها به سوی بازارهای غیرمولد عمل می‌کند.

شقاقی تاکید کرد: از طرفی پرداخت سود روزشمار مغایر با بانکداری بدون ربا است و در هیچ کشوری به حساب‌های جاری سود تعلق نمی‌گیرد و این مشکلی است که به اقتصاد ما تحمیل شده است.

وی با اشاره به اینکه هر چه سود پرداختی به مردم کمتر شود به نفع بانک مرکزی و اقتصاد کشور است، افزود: براساس قانون بانکداری بدون ربا بانک‌ها سپرده‌های مردم را جذب و ازمحل فعالیت‌های عمرانی و تعاونی و یا ارائه تسهیلات به آن‌ها سود یا زیان پرداخت می‌کند.

او اضافه کرد: اما به کدام فعالیت سرمایه گذارانه سود روزشمار تعلق می‌گیرد که بخواهیم به سپرده‌گذاران اینگونه سود پرداخت کنیم؟حتی بهتر است سودها سه ماه شمار محاسبه شوند.

وحید شقاقی با بیان اینکه راهبرد بانک مرکزی در این راستا بود که همزمان با کاهش نرخ ارز، سود سپرده‌ها را هم کاهش بدهد، تصریح کرد: اینگونه با کاهش نرخ سود افراد انگیزه‌ای برای خروج سرمایه‌هایشان از بانک و تزریق آن به بازارسکه و ارز ندارند و ثبات بازار حفظ می‌شود.

وی درپایان افزود: اگر ثبات فعلی نرخ ارز حفظ بشود با تغییر سیاست بانک مرکزی درمحاسبه سود سپرده‌ها تحول خاصی در اقتصاد رخ نخواهد داد.

اقتصادآنلاین/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Bxt برچسب ها: سود ، روزشمار ، ماه شمار

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سود روزشمار ماه شمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید